maximera era däcks liv och
Minska ert klimatavtryck


 


Att välja rätt däck för uppgiften är inte enkelt. Parametrar såsom underlag, tippvikter, körsträckor, last per timme mm. har stor betydelse när man skall välja rätt däck för uppgiften och är inte helt lätt att ta med om man inte har den kunskapen.
Med rätt val av däck och plan för underhåll, service & uppföljning finns stora miljö och kostnadsbesparingar att hämta.
Tyvärr slängs allt för många däck på skroten i förtid pga av låg kvalite, okunskap, slarv och likgilitighet.

Idag vet vi alla att vi påverkar vår planet och miljö negativt med vårt levnadsätt och resursslöseri. Vi vill vara en del av lösningen och jobba för att minska detta resurs slöseri och dess klimatpåverkan med våra produkter och vårt kunnande. Jobba med nära våra kunder och tillsammans jobba för att minska deras klimatpåverkan och därmed även sina kostnader genom ett smartare däck användande.
 fälgar med oslagbar styrka!
 

En fälg utsätts för stora påfrestningar, framförallt i gruv och industriell hantering. Då är kvalité viktigt för säkerheten och livslängden. Vi är distributör för OTR Wheels Engineerings smidda fälgar som har mångårig erfarenhet och ett brett sortiment till de flesta kända märken med allt ifrån små lastmaskins fälgar upp till 63" tums fälgar till stora gruvtruckar.  

Till lastbilar kan vi bl.a. tillhandahålla Accuride aluminiumfälgar framförallt till transportörer av timmer, bulk, bränsle, kemikalier som eftersöker viktbesparing, styrka och lång livslängd.  


GREPP & skydd
I VÄRLDSKLASS !

 


När förhållandena är tuffa så kan även de bästa däck skadas eller slitas ut i förtid vilket resulterar i högre timkostnader och större miljöpåverkan. Då kan kedjor vara bästa lösningen. De ökar skyddet, greppet och stabiliteten samt minskar däckslitaget och risken för onödiga stillestånd. Skogsband och kedjor
Av rätta virket !

Användningen av skogsmaskiner flyttar till mer komplex terräng, där det inte finns något utrymme för kompromisser.
Det är nödvändigt att säkerställa god dragkraft på maskinen, minimal påverkan på marken och minimal bränsleförbrukning. 
Förbättrad prestanda, stabilitet, grepp, större laster, överföring av kraft och längre livslängd på däcken!
Är bara några av fördelarna med Verigas skogsband. 


däckhantering!

Att hantera stora däck & hjul innebär alltid finns risker för personal och kostnader för stillestånd. Att hantera det på ett effektivare sätt innebärandes högre säkerhet och minskade kostnader borde vara en sjävklarhet för de flesta.
Vi samarbetar med Just Easy tool som erbjuder ett brett urval av maskiner & hjälpmedel som underlättar och gör däckhanteringen tryggare och säkrare.

miljön i fokus!

Vi strävar att våra produkter i största möjliga mån är " Made in Europe " samt att våra leverantörer är kvalitets medvetna, respekterar mänskliga rättigheter och jobbar aktivt med att minska sin egen miljöpåverkan.
Därför har vi valt att inte jobba med " Lågpris " produkter ! Som i slutändan kostar mer än det smakar för miljön och för oss alla.

" The common law of business balance prohibits paying a little and getting a lot - it can't be done.
If you deal with the lowest bidder, it's well to add something for the risk you run.  
And if you do that, you will have enough to pay for something better " . 
 John Ruskin

 

leverantörer