vi ger däck ett 2a liv
 


Hållbarhet möter kostnadseffektivitet och
professionell rådgivning.
 

SPARA UPP TILL 80%


Regummering av en stomme sparar upp till 80 % råmaterial jämfört med ett nytt däck. Tack vare regummeringen optimerar vi kostnaderna per drifttimme. Regummering är din chans att skydda miljön och spara pengar på samma gång!
Premium däckmärken såsom Bridgestone, GoodYear, Michelin är tillverkade för att vara regummeringsbara. 


"Bästa prestanda
och ett
grönare fotavtryck
även i de mest krävande förhållandena"
 

ETT

AKTIVT
VAL!

Vi strävar efter att våra produkter i största möjliga mån är
" Made in Europe " samt att våra leverantörer är miljö & kvalitets medvetna, respekterar mänskliga rättigheter och jobbar aktivt med att minska sin egen miljöpåverkan.
Vi har valt att inte jobba med " Lågpris " produkter !
Då de oftast inte är reparer eller regummeringsbara. 
Idag riskerar man indirekt även att stödja invasionen av Ukraina genom att oljan till " lågpris " däcken köps in från Ryssland.


" The common law of business balance prohibits paying a little and getting a lot - it can't be done.
If you deal with the lowest bidder, it's well to add something for the risk you run.  
And if you do that, you will have enough to pay for something better " . 
 John Ruskin

 


granskning på plats
 Att välja rätt däck för uppgiften är inte enkelt. Parametrar såsom underlag, tippvikter, körsträckor, hastighet, last per timme mm. har stor betydelse när man skall välja rätt däck för uppgiften och är inte lätt om man inte har kunskapen. 
Vi är kompetenta däckexperter som kan hjälpa dig med alla specifika frågor du kan ha angående entreprenad och industridäck. För oss är besök på plats och rådgivning en del av god service och är därför en del av vår dagliga verksamhet.


 entreprenad & industrifälgar med oslagbar styrka!
 

En fälg utsätts för stora påfrestningar, framförallt i gruv och industriell hantering. Då är kvalité viktigt för säkerheten och livslängden. Vi är distributör för OTR Wheels Engineerings smidda fälgar som har mångårig erfarenhet och ett brett sortiment till de flesta kända märken med allt ifrån små lastmaskins fälgar upp till 63" tums fälgar till stora gruvtruckar.  

Till lastbilar kan vi bl.a. tillhandahålla Maxion stålfälgar och Accuride aluminiumfälgar framförallt till transportörer av timmer, bulk, bränsle, kemikalier som eftersöker viktbesparing, styrka och lång livslängd.


däckskyddskedjor
I VÄRLDSKLASS !

 


När förhållandena är tuffa så kan även de bästa däck skadas eller slitas ut i förtid vilket resulterar i högre timkostnader och större miljöpåverkan. Då kan kedjor vara bästa lösningen. De ökar skyddet, greppet och stabiliteten samt minskar däckslitaget och risken för onödiga stillestånd. Vi jobbar med tillverkare med lång erfarenhet, kunskap och högsta kvalité.

tpms system

Marangoni TPMS-system För entreprenad & industriell användning.
Minskning av däckkostnader genom optimal övervakning.
 Den professionella lösningen, speciellt utvecklad för att kontrollera dina däck vid entreprenad & industriell användning, ökar tillförlitligheten, driftberedskapen och säkerheten i drift. Ett annat plus: förebyggande av däckskador och haverier, minskad bränsleförbrukning och längre däcklivslängd, eftersom det beror på det optimala däcktrycket
 

marangoni tyre seal

En gel-liknande vätska som används i förebyggande syfte. Vätskan består bl.a. av kevlarfibrer som är 6 gånger starkare än stål och som fylls eller pumpas in i däcket i samband med skiftning.
Väl inne i däckets luftkammare bildar den en skyddande beläggning på insidan av däcket som konditionerar däckstommen och förlänger däckens livslängd genom minskat luftläckage, rullar svalare och vid eventuell punktering reparerar* däcket bokstavligen av sig självt.
* upp till 12,7mm hål

leverantörer