för ett mer hållbart och ekonomiskt däckanvändande

 


Vi har bara en planet och vi behöver vi ställa om vårt tankesätt och dagens resurs slöseri omedelbart. Idag slängs de flesta däck på skroten i förtid pga av låg kvalite, okunskap, slarv och likgilitighet. Vi vill vara en del av lösningen med våra produkter och kunnande hjälpa företag att minska sin klimatpåverkan och därmed även sina kostnader genom ett smartare däck användande.
 

Visste ni att genom att regummera era däck så minskar ni

- användandet av 70-75% råmaterial

- koldioxidutsläppen med minst 35 %.

- landanvändningen för odling av naturgummi med ca.30%

- vattenförbrukningen för odling av naturgummi med ca. 20%

Att minska sin klimatpåverkan och sina kostnader är en långsiktig investering. 

Genom rätt val och bättre uppföljning av era däck så kan ni välja att vara en del av lösningen eller en del av problemet.

Alla däck förtjänar minst 2 liv -  Se till att maximera era däck & fälgars liv.
 fälgar med oslagbar styrka!
 

En fälg utsätts för stora påfrestningar, framförallt i gruv och industriell hantering. Då är kvalité viktigt för säkerheten och livslängden. Vi är distributör för OTR Wheels Engineerings smidda fälgar som har mångårig erfarenhet och ett brett sortiment till de flesta kända märken med allt ifrån små lastmaskins fälgar upp till 63" tums fälgar till stora gruvtruckar.  

Till lastbilar kan vi bl.a. tillhandahålla Accuride aluminiumfälgar framförallt till transportörer av timmer, bulk, bränsle, kemikalier som eftersöker viktbesparing, styrka och lång livslängd.  


GREPP & skydd
I VÄRLDSKLASS !

 


När förhållandena är tuffa så kan även de bästa däck skadas eller slitas ut i förtid vilket resulterar i högre timkostnader och större miljöpåverkan. Då kan kedjor vara bästa lösningen. De ökar skyddet, greppet och stabiliteten samt minskar däckslitaget och risken för onödiga stillestånd. Skogsband och kedjor
Av rätta virket !

Användningen av skogsmaskiner flyttar till mer komplex terräng, där det inte finns något utrymme för kompromisser. Det är nödvändigt att säkerställa god dragkraft på maskinen, minimal påverkan på marken och minimal bränsleförbrukning. Förbättrad prestanda, stabilitet, grepp, större laster, överföring av kraft och längre livslängd på däcken! Är bara några av fördelarna med Verigas skogsband. 


däckhantering!

Att hantera stora däck & hjul innebär alltid finns risker för personal och kostnader för stillestånd. Att hantera det på ett effektivare sätt innebärandes högre säkerhet och minskade kostnader borde vara en sjävklarhet för de flesta.
Vi samarbetar med Just Easy tool som erbjuder ett brett urval av maskiner & hjälpmedel som underlättar och gör däckhanteringen tryggare och säkrare.

miljön i fokus!

Vi strävar att våra produkter är " Made in Europe " i största möjliga mån samt att våra leverantörer är kvalitets medvetna, respekterar mänskliga rättigheter och jobbar aktivt med att minska sin egen miljöpåverkan.
Därmed har vi valt att inte jobba med " Lågpris " produkter ! Som i slutändan kostar mer än det smakar för miljön och för oss alla.

" The common law of business balance prohibits paying a little and getting a lot - it can't be done.
If you deal with the lowest bidder, it's well to add something for the risk you run.  
And if you do that, you will have enough to pay for something better " . 
 John Ruskin

 

leverantörer