Specialist på entreprenad & industridäck!
 


Vi vill vara en del av lösning och inte en del av problemet genom att hjälpa företag med entreprenad och industrimaskiner att minska sina kostnader och klimatpåverkan genom ett smartare däck användande. Idag slängs onödigt mycket däck på skroten helt enkelt genom rent slarv och okunskap samt likgilitighet. 
Att minska sin klimatpåverkan och sina kostnader är en långsiktig investering. Det är inget som görs över ett snabbt beslut genom att enbart titta på det billigaste inköpspriset. Genom rätt val och bättre uppföljning av däcken så finns det mängder av pengar, tid, resurser och miljöpåverkan att spara. Alla däck förtjänar 2 liv -  Se till att maximera era däck & fälgars liv.

 fälgar med oslagbar styrka!
 

En fälg utsätts för stora påfrestningar, framförallt i gruv och industriell hantering. Då är kvalité viktigt för säkerheten och livslängden. Vi är distributör för OTR Wheels Engineerings smidda fälgar som har mångårig erfarenhet och ett brett sortiment till de flesta kända märken med allt ifrån små lastmaskins fälgar upp till 63" tums fälgar till stora gruvtruckar.  
Till lastbilar kan vi bl.a. tillhandahålla Accuride aluminiumfälgar framförallt till transportörer av timmer, bulk, bränsle, kemikalier som eftersöker styrka och lång livslängd men även viktbesparingar 


GREPP & skydd
I VÄRLDSKLASS !

 


När förhållandena är tuffa så kan även de bästa däck skadas eller slitas ut i förtid vilket resulterar i högre timkostnader och större miljöpåverkan. Då kan kedjor vara bästa lösningen. De ökar skyddet, greppet och stabiliteten samt minskar däckslitaget och risken för onödiga stillestånd. Skogsband och kedjor
Av rätta virket !

Användningen av skogsmaskiner flyttar till mer komplex terräng, där det inte finns något utrymme för kompromisser. Det är nödvändigt att säkerställa god dragkraft på maskinen, minimal påverkan på marken och minimal bränsleförbrukning. Förbättrad prestanda, stabilitet, grepp, större laster, överföring av kraft och längre livslängd på däcken! Är bara några av fördelarna med Verigas skogsband. 

Att hantera stora däck & hjul innebär alltid finns risker för personal och kostnader för stillestånd. Att hantera det på ett effektivare sätt innebärandes högre säkerhet och minskade kostnader borde vara en sjävklarhet för de flesta.
Vi samarbetar med Just Easy tool som erbjuder ett brett urval av maskiner & hjälpmedel som underlättar och gör däckhanteringen tryggare och säkrare.

miljön i fokus!

Vi strävar även att de flesta av våra produkter är " Made in Europe " i största möjliga mån samt att våra leverantörer bl.a. är kvalitets medvetna, respekterar mänskliga rättigheter och jobbar aktivt med att minska sin egen miljöpåverkan.
Därför har vi även valt att inte jobba med " Lågpris " produkter och länder ! Då det innebär att man tar genvägar och att det i slutändan kostar mer än det smakar för slutanvändaren och miljön för oss alla.


" The common law of business balance prohibits paying a little and getting a lot - it can't be done. If you deal with the lowest bidder, it's well to add something for the risk you run.  And if you do that, you will have enough to pay for something better " .  John Ruskin
 

leverantörer