SKYDDSkedjor
 

Varför använda däckskyddskedjor?

Vassa stenar, sprängskut, blöta, leriga och hala ytor är en stor fara för däcken – även när de är nya. Driftstopp och förlust av produktivitet är resultatet av plötsligt däckfel.
Fördelarna med att använda däckskyddskedjor är:

  • Minskade driftskostnader
  • Minska din stilleståndstid
  • Ökad produktivitet
  • Ökad livslängd på däcken
  • Ett bra miljöval

Vad är en däckskyddskedja?

En däckskyddskedja är ett tätt nät av höglegerade, härdade stålkedjor. Det skyddar däckens slitbana och sidoväggar. Den flexibla designen av kedjorna låter dem anpassa sig till varje däckdeformation. Deras höga nivå av självrengöring förhindrar att slitbanan blir fylld och igensatt, vilket bidrar till att uppnå bästa möjliga väghållning och dragkraft.

Våra leverantörer är tillverka kedjor av högsta kvalitet !

Materialet måste vara lämpligt för värmebehandling och innehålla det korrekta förhållandet mellan kol och andra legeringmaterial, som möjliggör en högkvalitativ värmebehandling och därmed hög hårdhet och garanterar en lång livslängd på kedjan.
Livslängden beror på den korrekta värmebehandlingen av materialet. Hårdheten på ytan har ett högt värde, vilket dock minskar med djupet. Tillräcklig hårdhet i kärnan ger materialets seghet, vilket är viktigt för tunga belastningar och kedjans uthållighet. De önskade egenskaperna i kedjan  säkerställs genom karbureringsprocessen.